Norge

Aftenposten: Forsvarer av Israels fordriving og okkupasjon mot palestinerne

Skrekk og gru! Palestinske ungdommer lærer å skyte på israelske okkupasjonssoldater – med sprettert! De umedgjørlige palestinerne! Det er hovedoppslag i Aftenposten.

Okkupasjon
Men hva med de israelske okkupasjonssoldatene? Ikke et ord til kritikk i Aftenposten! De har på bildet uniformer og maskingevær, i framrykning som okkupanter. Men for Aftenposten er en (palestinsk) sprettert i fokus! Og aftenposten gjør krav på å være balansert? Tro ikke på dem! Aftenposten er forsvarsorgan for Israel.

For å skape litt balanse, la oss sitere fra FN. Dette er FN-resolusjon 3070 (XXVII) vedtatt av FNs Generalforsamling (30. november 1973):

FN for palestinernes kamp
«Generalforsamlingen, bekrefter også det rettmessige ved folks kamp for frigjøring fra kolonial og utenlandsk dominans og fremmed undertrykking med alle tilgjengelige midler, inkludert væpnet kamp.» Resolusjonen nevner spesielt «det palestinske folket» (pkt. 6).

Aftenposten
Aftenposten har valgt side: Israelske okkupasjonssoldater i uniform, med våpen, fremfor palestinere med sprettert. Det forteller oss noe om avisas grunnsyn i Palestina-Israel konflikten.

Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop