Norge

Åpen og fri norsk presse, ytringsfrihet?

Jeg ser Pål Steigan, sjefredaktør i Steigan.no nettavis har fått avslått sin søknad om medlemskap i Norsk redaktørforening av et enstemmig styre. For styret fremstår ikke Steigan.no per i dag som en nettavis for fri og uavhengig produksjon og publisering av nyheter, aktuell informasjon og debatt, rettet mot allmennheten, heter det i avslaget. Er Norsk redaktørforening hederlig og sannferdig?

Ta mitt eget eksempel. Jeg ble tildelt kongens fortjenstmedalje for omfattende sosialt og kulturelt arbeid, men prisen ble trukket grunnet min kritikk av Israel og sionistiske jøder. Ytringsfrihet? Jeg høre ikke noe fra Norsk redaktørforening.

Jeg skrev artikler om samme tema til avisa Vårt Land, ble refusert og fikk beskjed om at jeg blir utestengt fra å skrive og debattere i den avisa. Norsk redaktørforening brydde seg ikke?

Et tredje eksempel. Jeg skrev artikler om Palestinas og sendte til Dagsavisa. Daværende sjefredaktør Arne Strand sa han ikke ville trykke artikler av meg i avisa. Jeg snakket med han på telefonen og spurte om jeg kunne rykke inn en kort kommentarartikkel som annonse, da han ikke ville ha den på trykk som vanlig artikkel. Han sa nei til dette, ønsket ikke mine synspunkter i avisa, stengt ute.

Norsk redaktørforening – og norsk presse generelt – er langt fra instanser som publiserer nyheter, allmenn informasjon og debatt, rettet mot allmennheten. Ensidig og lukket er de, sensurerer som de ønsker – stol ikke på dem! De har sin egen agenda, fremmer og styrker godkjente standpunkt. Del av offentlig ensretting.   

 Det mosaiske trossamfunn i Oslo, sionist-jødisk instans, protesterte mot Kongens fortjenstmedalje, som ble annullert. Trond Ali Linstad fikk i stedet Jødisk ærespris av anti-sionistiske jøder, stor anerkjenning! Ingen omtale i aviser (kun ABC Nyheter ved Thomas Vermes, takk).


Foto: Thomas Vermes

Følg Frikanalen. Trond Alis Kvarter hver kveld kl. 20.00. https://frikanalen.no/organization/137
Se også www.koranen.no og www.frittpalestina.no Send gjerne videre.

Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop