Norge

Avisa Klassekampen underlegger seg sionistiske synspunkter

Pinlig for avisa Klassekampen: å underlegge seg sionistiske synspunkter! Avisa stiller seg på side med de etablerte styrende krefter – temmet for alvorlig Israel-kritikk, for å bli godtatt og unngå potensiell fordømmelse av de rådende, opinionsdannende miljøer. Pinlig for Klassekampen!

 Grunnleggende sannheter om Palestina
Klassekampen viser med dette at avisa ikke er virkelig venn til palestinerne! Deres allmenne «image» i opinionen, med håp om økt leserkrets og flere abonnenter, overgår solidaritetsaspektet. Dette er prinsipper – grunnleggende sådanne, om Palestina-spørsmålet – som Klassekampen ønsker å unngå:At Israel er en sionistisk stat og fremmer en politikk i samsvar med sionismen.

 • At sionisme er en form for rasisme og rasediskriminering.
 • At sionisme betyr fordriving av palestinere fra hjemlandet, Palestina.
 • At sionisme betyr jødisk eksklusivitet og overherredømme.
 • At anti-sionistiske jøder må forstås og støttes.

Gjeldende illusjoner om Palestina
Dette er illusjoner om Palestina-spørsmålet som Klassekamper viderefører:

 • At «to-statsløsning» skal være mulig – ved at Israel og sionistisk tenkning kan godt at Israel gir fra seg okkuperte, palestinske områder for en egen palestinsk stat.
 • At «boikott» i forhold til Staten Israel skal kunne bevirke endringer i Israels politikk henimot en mer human Palestina-politikk.

Dette er gjeldende illusjoner, som Israel og sionister vet å utnytte, i langvarige diskusjoner frem og tilbake om de spørsmål det gjelder.

Klassekampens illusjoner
Ingen ting kommer ut av det!  Israel tar – og annekterer – mer palestinsk land. Men illusjoner opprettholdes – også i Klassekampen. Når Klassekampens tidligere debatt-redaktør erklærte at han selv er «litt sionist», må det bære galt av sted.

Sionisme sentralt tema
Sionisme – ideologi bak Staten Israel – må være sentralt tema! Som ideologier bak andre ekstremistiske stater – nå og i historien – må diskuteres og forstås til forklaring av deres praksis. (Du vil bli forsøkt stanset, med påstander om «antisemittisme»; det «beste» forsvarsvåpen».)

Boikott Klassekampen
«Boikott Staten Israel»! Ja, det er en god ting – men uten illusjoner. Og, i solidaritet med palestinerne: Boikott Klassekampen.

Trond Ali Linstad
Innehaver av Palestinsk Fortjenstmedalje, Jødisk Ærespris (Neturei Karta) og Irans Menneskerettspris. linstad@urtehagen.com

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop