Israel

«Israel» er en rasistisk apartheid-stat, en illegal okkupantmakt

Dette må løftes fram – hva er den virkelige karakter av Staten «Israel»? Den er skapt på det palestinske folkets jord, palestinere ble terrorisert og drevet bort. «Israel» har tatt over palestinsk jord, landsbyer og byer. Dette er fakta som kan dokumenteres. «Israel» selv er en rasistisk apartheid-stat – det er godt dokumentert.

«Israel» er en apartheid-stat
«Israel» er ansvarlig for «handlinger og praksiser» som «utgjør apartheid slik det er definert av folkeretten». Det er konklusjonen i en undersøkelse gjort av Human Rights Watch. Organisasjonen «mener palestinere systematisk nektes helt grunnleggende rettigheter.» 

Det heter i rapporten: – Over hele Israel og i palestinske områder har israelske myndigheter gjennomført sin hensikt med å dominere over palestinerne. Det har de gjort ved å kontrollere landområder og demografi slik at det skal tjene jødiske israelere. (Aftenpostens referat, 28. april 2021.)

«Israel» sine «forbrytelser mot menneskeheten»
Videre: «Rapporten konkluderer med at Israel har gjort seg skyldig i apartheid og forfølgelse som utgjør forbrytelser mot menneskeheten.» (Aftenposten)

Se rapportens konklusjoner her: 

Rapporten i sin helhet:

https://www.hrw.org/report/2021/04/27/threshold-crossed/israeli-authorities-and-crimes-apartheid-and-persecution  («Rapport: 2021.)


Israels praksis mot det palestinske folket og spørsmålet om apartheid

Konklusjon
Vi siterer fra rapporten, «Denne rapporten konkluderer med at Israel har etablert et apartheid regime som dominerer det palestinske folket som et hele.»

«Forfatterne av denne rapporten konkluderer med at tilgjengelig materiale fastslår bortenfor rimelig tvil at Israel er politisk og praktisk ansvarlig for forbrytelsen apartheid som er rettslig definert i juridiske dokumenter om internasjonal lov.»

Forfatterne
Forfatterne av dokumentet er Richard Falk og Virginia Tilley. Richard Falk var FNs Special rapportør på situasjonen for menneskerettigheter i palestinske territorier, 2008-2014). Virginia Tilley var ledende spesialist i Sør-Afrikas Humanistiske forskningsråd fra 2006 til 2011 og ledet fra 2007 til 2010 rådets Midtøsten Project, som i to år studerte apartheid i okkuperte palestinske territorier.

«Forfatterne avviser antisemittisme på mest bestemte vis. … Spørsmålet om Staten Israel er et apartheid regime springer ut av samme gruppe av internasjonal lov om menneskelig rettigheter og prinsipper som avviser antisemittisme: det gjelder forbud mot rasediskriminering. … Å styrke gruppen av internasjonal lov kan bare tjene alle grupper som historisk har utstått diskriminering, dominering og forfølgelse, inkludert jøder.» (Rapport: 2017.)

Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop