Palestinerne

Mer om Israels terror

Massakre i Gaza – Kana – Sabra, Shatilla

Det er stille i Gaza nå. Relativt stille. Et og annet angrep fra Israel kommer fortsatt. Så er det lyder fra palestinernes arbeid med å rydde opp i ruiner – ødelagte hus, hjem og boliger – etter Israels siste terrorbombing.

Det vil skje igjen – liksom det har skjedd før! Israel må stadig inn i Gaza – bombe og massakrere, «klippe gresset» i Gaza, som de sier – for å undertrykke rettferdig motstand mot Israels okkupasjon og innbakte urett og overgrep.

Palestinerne – besluttsomt og tappert – «løfter hodet».

KANA I LIBANON

Det er et israelsk prinsipp – å terrorisere folk de okkuperer til overgivelse og underdanighet. Gaza er – og har vært – i fokus. Men også andre steder.
Vi har sett tilsvarende i Libanon! Som for eksempel i Kana, en libanesisk landsby som var hovedkvarter for FN. Israel hadde rykket inn i Libanon for strid mot Hezbollah – en sterkt og patriotisk motstandsbevegelse i Libanon.

Hvordan terrorisere folk til underdanighet? Et stort antall libanesiske sivile hadde søkt tilflukt i Kana for stridighetene som pågikk. Israelsk styrker bombet – massakrerte – dem.

MASSAKER

Robert Fisk, verdenskjent Midtøsten-kjennere og journalist, skrev om hendelsen som han selv vitnet om:

«Jeg skal aldri glemme synet av rennende blod og brennende kropper i Kana», skrev han.

 «Det var spedbarn revet i stykker, skrikende flyktninger, brennende kropper … de fleste av de 106 lik – halvparten av dem barn – lå ved FN-leiren der de var blitt revet i stykker av Israels granater.»

«Da jeg nådde fram til portene for FN leiren, rant blod gjennom dem i strømmer. Jeg kunne lukte det. Blod vasket over skoene mine og festet seg til dem som klister. Det var ben, armer, spedbarn uten hode, gamle menns hoder uten kropp. En manns kropp hang i to deler i et brennende tre. Restene av han brant …»

Robert Fisk skrev åpent om: «Israels krigsforbrytelser  Og om mediers frykt – om de kritiserer Israel – for å bli kalt «antisemitter». (The Independent 01.april 2009.) Fisk avviste dette.

Påstand om «antisemittisme» skal døyve og hindre kritikk og forsømmelse av Israel. Det er Israel-venners falske våpen, bør vi vite!

SABRA OG SHATILLA

Robert Fisk viste også til israelske soldater som «fulgte massakren i leirene Sabra og Shatila i Libanon av deres kristne allierte» (1982). (The Independent, 28. sept. 2016.)

GRUSOMME BILDER

Robert Fisk viste til aviser som ikke vil trykke «grusomme bilder» av massakrene, for som sier: «Vi i Vesten sparer våre lesere for disse fryktelige bilder – vi ‘respekterer’ de døde for mye til å skulle trykke dem.»

Fisk skrev: «Men vi respekterte dem ikke så mye når de levdeDet er avisers holdning.

ISRAELS HISTORIE

Det gjelder Israels historie! Og tilbake til Gaza. Lærdommer blir truffet. Striden går videre – for fritt Palestina.

Om enn det koster, i møte med israelsk terror! Her er bilder av barn, drept av israelske granater under Israels siste angrep på Gaza (under).

Og videre: La oss lytte til denne sang: Song for Gaza.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop