Israel

Norske fundamentalistiske kristne i krig for Israel

En 20 år gammel kvinne – med norsk statsborgerskap – er anklaget får å ha tatt del i krig for IS: Den islamske staten. Norske fundamentalistiske kristne – fra Kristelig Folkeparti – har tatt del i krig for Israel; Den israelske hæren.

Norske i Israels hær
«60 norske frivillige i Israels hær». Det var overskrift i Aftenposten etter Israels bombing av Gaza (13. nov. 2014). Det ble meldt om «norske kristne» på «en hemmelig militærbase i Israel». Fra et annet oppslag: «Kristne norske sykepleiere – fra KrF – arbeider for den israelske hæren – i israelske uniformer.»

«Ikke ulovlig» i krig for Israel
Krigsinnsatsen til de norske kristne KrF-politikerne var «ikke ulovlig», hevdet en som deltok: KrF-politiker Grete Kvelland Skaaras. Hun fikk støtte av sin partikollega, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan, som mente det var OK å «støtte den israelske hæren» etter terror-bombingen av Gaza.

Han sa: Arbeidet på militærbasen «er sivilt, og har sivile formål». (Fedrelandsvennen) Tilhørende bildet viste KrF-frivillige for den israelske hæren, «sorterer og pakker medisiner og førstehjelpsutstyr» til den den israelske hæren.

Spørsmål
Dette blir spørsmål: Den 20-år gamle kvinnen med norsk statsborgerskap er anklaget for å støtte IS: hun har hjulpet IS-terrorister ved å passe barn og argumentere for IS.

KrF-politikerne har støttet Israels hær etter Israels terrorbombingen av Gaza ved å pakke medisinsk utstyr til israelske soldater og slik stille opp i krigen.

Er det likhetspunkter? Takk for å tenke annerledes enn slike fundamentalister.

Aftenposten 13. nov. 2014: 60 norske frivillige i Israels hær

Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop