Sionistisk jødedom

Oppgjør med sionist-jødisk tenkning


«Israel» er en rasistisk stat –ordan? Palestinske arabere er andre-klasses borgere i den israelske staten. Nær en million palestinske arabere ble fordrevet da staten «Israel» ble til. «Israel» okkuperer og innlemmer Jerusalem i staten. «Israel» oppretter nye bosettinger og tar over mer palestinsk land, kun for én befolkningsgruppe: Jøder. Som besitter privilegier og fortrinn.
 hvKan «Israel» bli oppmuntret til å endre denne politikken? La palestinske arabere få samme rettigheter i den israelske staten, innrømme palestinske flyktningers rett til å vende tilbake, slippe Jerusalem fra okkupasjonen? Stanse bosettingspolitikken? Gi fra seg deler av det okkuperte landet for en palestinsk stat?

Legg bort troen på dette! Det er tanker på avveier. Om at samtaler og forhandlinger, press og vedtak, resolusjoner, ja, boikottaksjoner og innspill om tostatsløsning, skal kunne endre «Israel» til en annen type stat! For fred, likeverd og rettferd. Det er håpløs og forfeilet tenkning.

Bak sionist-jødisk ideologi og tenkning ligger det dyp rasisme! Om at jøder er overordnet andre, med egne rettigheter og plikter – som er eksklusive til ikke-jøder, og har større verdi.

Dette henger sammen med det synet gitt i Tora’en, Det gamle testamentet, som jøder lærer fra de er barn. Om jødisk eksklusivitet; fortrinn foran andre. Som også kristen-sionister – blant dem mange politikere, ledere og «predikanter» i Norge – deler. Bak en fasade av «menneskerettigheter» og «rettferd» som de tror å fremme i sitt sekterisk religiøse syn.

«Hundene bjeffer, men karavanen fortsetter» sa en sionist-jødisk settler til meg på den okkuperte palestinske Vestbredden, som reaksjon på internasjonale protester til den israelske politikken. Ja, «karavanen» fortsetter! Fordi vi ikke har forstått drivkraften bak den! Gjør vi ikke det, kan vi stå der og «bjeffe» – som flest observatører gjør.


Se også www.frittpalestina.no og www.koranen.no

Av Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop