Internasjonalt

Presseklipp og kommentarer (26. juli 2021).

  1. Krigen i Afghanistan går mot slutten

Krigen i Afghanistan? Den går mot slutten! Dette har vært Vestens krig – og Vesten, med USA som leder i krigen, er tapere! Millioner av amerikanske dollar har vært bruk, hundretusener er drept og såret. Norge har vært delaktig i krigen – på angriperen: USA sin tide!

Angivelig for å bekjempe «terror»? En terror de selv kan ha vært med å skape ved Vesten – med USA i spissen – sin politikk i Midtøsten.

Nå drar de seg ute – egentlig med halen mellom bena, det er sant! Men er noe lært – når det gjelder Norge politikk i Midtøsten? Jeg tror: Neppe.

Amerikanske soldater på vei ut


Erna Solberg: Takk for innsatsen.
Mislykket, blindt, misforstått.

Afghanistan og Taliban

Fredrik Barth, blant de fremste kjennere av Afghanistan og Taliban, skrev ved krigens begynnelse i boka si Afghanistan og Taliban:

«Vi (i Vesten) vet svært lite om hva slags samfunn sivilbefolkningen i Afghanistan egentlig ønsker seg. Vi legger opp til en militær strategi som aldri kommer til å fungere.»

Og videre: Har Vesten inkluderte norske soldater, noen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan?»

Fredrik Barth fikk rett! Vesten – med norske soldater inkludert – hadde ingen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan! Omfattende ødeleggelser, med inkludert krigsforbrytelser fra Vestens side – har vært alvorlige feilgrep!

Men norske myndigheter synes «fornøyd» – når de nå flykter fra Afghanistan. Vi er redde: Nye kriger for oss – med USA – kan komme.

 

  1. Tidligere israelsk minister; norsk rabbiner, får årets «brobyggerpris» i Pakistans navn?

Er det noen pakistanere (rettsindige) der ute?

Mye galt skal man lese! Den norske overrabbiner Michael Melchior ved synagogen i Oslo, har mottatt en «Brobyggerpris»!» Dette av en såkalt 14. august-komite: dannet i 2003 for å feire Pakistans nasjonaldag i Norge.

Grunn for prisen: Michael Melchior skal være «blant rollemodeller som bygger bruer og forståelse», heter det i juryens begrunnelse.

Galskap! Eller skal vi kalle det: Uvitenhet? Hvem er overrabbiner Michael Melchior? Talsmann for det sionistiske Israel: Dokumentert som apartheid-stat, en rasistisk stat, ansvarlig for kolonisering og etnisk rensing av palestinerne!

Ansvar for innvandring og kolonisering

Brobygger? Han har vært israelsk viseutenriksminister: Medansvarlig for Israels kriger og aggresjoner i regionen. Han har vært viseminister for utdanning og kultur – med ansvar for oppbygging av den israelske statens ideologiske fundament. Han har hatt ansvar for innvandring og kolonisering av jøder fra det tidligere Sovjet og Etiopia til Israel.

Innvandring og kolonisering – på det palestinske folkets jord! Brobygger? Galskap.

Overrabbiner Melchior: – Palestina-Israel er en religiøs konflikt

Konflikten Israel-Palestina er en «religiøs» konflikt, sier overrabbiner Melchior. Og konflikten kan ikke løses politisk. Du verden! Internasjonal rett gjelder da ikke – ifølge overrabbiner Michael Melchior! Vi må holde oss til religiøse skrifter, mener han – som Det gamle testamentet – der Palestina: «Det hellige landet» – angivelige skal være gitt «til jøder»! Med palestinerne uten rettigheter!

I hvert fall ved den sionistiske tolkning av det – som overrabbiner Michael Melchior representerer! Takk da til troende ikke-sionistiske jøder! De er venner av oss – står for anstendig fred – fred og rettferd, også for palestinerne.

Men pakistansk pris til Michael Melchior?

Skam for det!

Se bildet over. Palestina-Israel: En religiøs konflikt? Da kjemper de vel for fred og rettferd, disse sionist-jødiske soldatene som dreper palestinske barn?  

Palestinsk barnetegning – om hvordan palestinske barn oppfatter «religionskrigen». Israel og sionist-jøder «vinner» på vei mot fred? Hvor illusorisk kan man være! Norske myndigheter, dessverre, følger ofte opp.

  1. Andre på feil vei

Det er andre som også er på feil vei! I andre sammenhenger.
Vi trekker fram disse:

Det islamske forbundet: Rabita-moskéen, i Oslo

Vi våger det – en stor moské i Oslo med betydelig oppslutning! Rabitamoskéen i Oslo som står nær Saudi-Arabia. Det gjelder i moskéens tenkning, ideologien – og det er bekymringsfullt!  I sosial kontakt og vennskapelig står man også nær.

Bøker og annen litteratur leveres til moskéen gratis fra Saudi-Arabia. Økonomisk støtte formodes også komme derfra. Saudi-arabiske representanter på besøk i Norge anbefaler folk å ha kontakt med den moskéen.

Dette må også bemerkes: Norske frivillige som har reist for å krige med IS, har vært innom moskéen. Og en ting til: Saudi-Arabia har gitt ut en endret oversettelse av Koranen der pålegg om vennskap og toleranse er erstattet med militante holdninger. Den omarbeidete Koranen – som passer al-Qaida og andre – er til salgs hos Rabita.

Dette er sant og må sies. Nå planlegger de å restaurere sitt moské-bygg i Oslo – for et større kultursenter: Saudi-arabisk farget! Det bør ikke være støtte for det.

Islam Nett

Islam Nett har kjøpt en stor eiendom i Groruddalen. De ønsker å bygge et «fritidssenter» der. Det er en farlig tanke.

Islam Nett – allment sett – er på gale veier! Deres dogmatiske, ureflekterte lesing av islamske tekster – spesielt Koranen – er et blindspor og fører galt av sted.

Grunntenkningen er salafisme – beslektet med wahabisme; offisiell grunnleggende ideologi i Saudi-Arabia. Er det noe å tilby Norge? Kan norske muslimer – og for den del også andre – ha noe verdifullt å hente fra det?

Sett Islam Nett til side! Det representerer en blind, forfeilet tenkning.

  1. Pride

Skal vi gå videre i avis-oppslag den senere tiden og si noe om Pride, homofile og andres markeringer? Pride er et avvik – det må vi kunne si – mot det naturen inviterer til.

Da blir Pride – i videre forstand – unaturlig. Er det galt å framholde det?

Avvik skal respekteres – for all del! Vi er alle mennesker med våre identiteter; etnisk, religiøst, seksuelt og på andre måter.

Naturens tale

Når det gjelder seksualitet er det gitt en norm – under en «paraply» av å være mann og kvinne – naturen fastslår det.

Kjønn, seksualitet, samliv og ekteskap, barns rettigheter – og allment om foreldreskap – er tradisjonelt og grunnleggende for viktige verdier i livet.

Aktuell tilstand for barn: Ingen mor – men en «medfar»? Eller: ingen far – men en «medmor»? Absurde er det, og det må påpekes!

Det er grunnleggende sant.

 – Ja, til å elske den man vil, er slagord i Pride-miljøer. Men å «elske» er ofte et annet ord for «seksualitet»: å kunne ha sex med den man føler for. Pride-tenkning er der.

Slutt

Vi har bladd i aviser i den senere tiden. Dette er kommentarer fra oss. Det kan komme flere etter hvert.

Vi takker for å ha fulgt oss i Frikanalen, Trond Alis kvarter. Vi ønsker velkommen tilbake til oss!

Se program på Frikanalen, Trond Alis Kvarter.

Telenors tv-nett (kanal 118) og på Telias tv-nett (kanal 158)
hver dag kl. 20.00.

Se også www.koranen.no

Trond Ali Linstad

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop