Norge

Feilaktig om Gaza

”Hovedproblemet i Gaza”, skriver Vårt Land på lederplass, fredag 8. april, ”er at Hamas ikke vil godta Israels rett til å eksistere og fortsetter å angripe Israels sivilbefolkning.” Nei, hovedproblemet går lang ut over det.


Hovedproblemet er Israel selv, som er etablert på palestinsk jord, har fordrevet hundretusener av palestinere ? og fortsetter å ekspandere, inn på palestinsk mark. Nylig sto det i aviser at israelske myndigheter i Jerusalem, har vedtatt å bygge tusen nye boliger, for jøder i den okkuperte byen. Det viser Israels karakter.

Israel er en eksklusiv stat, med fortrinn for én befolkningsgruppe. Andre har ikke de samme rettigheter. Og stadig har ikke Israel tatt nok, av Palestina.
Som kjent gjennom Wikileaks, har palestinske forhandlere på Vestbredden, tilbudt Israel et Stor-Jerusalem. De har villet gi fra seg store områder av Vestbredden, der jødiske settlere har bygd illegale ?byer?. De har også vært villig til å forhandle bort palestinske flyktningers rett til å vende tilbake – en internasjonalt fastsatt rett! Alt dette for å tekkes Israel.

Men Israel gir ikke noe tilbake! Tvert om fortsetter Israel på den kurs, som dealltid har gjort, med å ekspandere inn i palestinske områder, underlegge seg mer land, bygge jødiske settlements, og i prosessen fordrive palestinere.

Det er Israel som ikke ønsker fred! Israel kan ikke gi fred ? ut fra hva som er Israels karakter. Og Hamas bare slår fast dette! I det har Hamas dessverre, rett.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop