Sionisme

”(Israel-)lobbyen som vil rope ?anti-semittisme? straks det reises kritikk mot Israel” (Robert Fisk)

Ja, dette er velkjent. Sionistene ? de ideologiske støttespillerne for staten Israel ? vil straks kalle sine motstandere for ?anti-semitter?, når kritikk reises mot Israel. Slik ønsker de å avfeie kritikk, døyve kritikk, kneble kritikk. For hvem vil vel bli kalt antisemitt? – Rasist? Ja, «jødehater»? Så da kan det være bedre å tie.


I hvert fall kan det være vanskelig å fremme en dypere kritikk av Israel, la oss si en systemkritikk, som for eksempel av den ideologi som Israel bygger på; sionismen. Da vil skjellsordene komme! Godtas kan kanskje kun en løftet pekefinger, om at det stadig å ta mer palestinsk land, og bygge nye bosettinger på det, ikke er «pent» av Israel, og kanskje heller ikke «fornuftig» av Israel. Det er alt! Mens Israel fortsetter å ta stadig med palestinsk jord, og bygge stadig flere kolonier på den jorda.

Jeg traff en gang en jødisk settler på den Israel-okkuperte Vestbredden. Han sa, om denne hjelpeløse og egentlig så ubetydelige kritikken: «Hundene bjeffer, men karavanen fortsetter.» Og slik er det: Noen «bjeffer», i en forsiktig kritikk. Men karavanen ? den israelske prosessen med å ta over stadig mer av Palestina ? fortsetter.

Og kommer du med en mer dyptgående kritikk av den, så er du straks «antisemitt».

Det skal vi ikke godta.

Full article (The Independent)

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop