Norge

Pinlig av Vårt Land

Vårt Lands redaktør Erling Rimehaug skriver ensidig og blindt om dagens uro i Jerusalem, i en større artikkel i avisen lørdag 15. november ? for øvrig illustrert med tegning av en palestiner der hodet er en håndgranat. Gratulerer! Er det anstendig journalistikk?


Ensidig er det i hvert fall, når Rimehaug skriver: «Både islamister og ytterliggående jøder bidrar til at nok en voldsbølge er i ferd med å spre frykt i Israel.» Og han ender med å fokusere på den éne part; palestinerne. Som nå må forventes å skulle stå bak «uorganiserte og spontane voldshandlinger», skriver Rimehaug. I det Rimehaug kaller «enkeltmannsintifada». Palestinerne; de skyldige!

Rimehaug snur saken på hodet! Han blir blind i sin Israel-vennlighet. Det er Israel, og pågående jøder, som er den aggressive part! Slik det var, også før siste intifada, da dette var foranledningen: Ariel Sharon, Israels minister, som stiger opp på den hellige plass; av jøder kalt Tempelhøyden, og av muslimer kalt Al-Aqsa-høyden (Haram al-Sharif) ? for øvrig legalt administrert av muslimer – og erklærer Jerusalem som «evig hovedstad for Israel», med Tempelplassen (Haram al-Sharif) som «evig sentrum»!

Skjer det samme igjen? Israelske provokasjoner, med palestinske motreaksjoner? Bør Vårt Land kunne være åpen for det? I søken etter anstendighet og balanse?

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop