Solidaritet

Sammen for rettferdighet i Jerusalem

Nei til Israels okkupasjon, med USAs støtte!

FN har vedtatt at Jerusalem skal være en åpen og samlet by – for alle! Byen er hellig for tre store religioner; kristendom, jødedom og islam. Folk i hele verden ser til Jerusalem som en enestående by; historisk og religiøst. Mange har Jerusalem (Al Quds) i sitt hjerte.

Israel har i kriger okkupert Jerusalem, og innlemmet den i den israelske staten – i strid med internasjonal lov. Israel har «judaisert» Jerusalem og gjort enerett på den, på bekostning av andre folk og religioner. FN har skarpt fordømt Israel.

Men nå blir Israels okkupasjon av Jerusalem belønnet! Israels folkerettslige tiltak i Jerusalem blir dekket over. USAs president Trump har sagt at Israel kan beholde Jerusalem – og gjøre den til sin hovedstad! Internasjonal rett – og palestinske rettigheter i Jerusalem – blir bare lagt under teppet. Dette kan ikke gi rettferdighet og fred; konflikter og krig vil følge.

Ansvaret ligger på USA og Israel! Det er de som har trumfet gjennom dette. Israelske lobbygrupper fremmer sekteriske, jødiske interesser. Andre folk vil kreve rettferdighet.

Vi må fordømme de amerikanske og israelske tiltak! De er i strid med internasjonal lov og rettferdighet. Uro og krig vil følge; vi er enda lenger unna rettferdig fred i Palestina.

sammen-for-rettferdighet-i-jerusalem-1

Venner av Jerusalem.
Norbygata 13,
0187 Oslo.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop