Norge

Send palestinerne hjem

Om du skulle komme gjennom Oslo, ved Akerselva, skal du se 3-4 telt slått opp ved Jakobskirken. Der holder noen palestinske ungdommer til.


De føler seg ikke ?trygge?, sier de, i Gaza. Og bor i disse teltene, i hvert fall av og til. De kaller teltene en palestinsk flyktningeleir. Hvilken forhåning, av de virkelige flyktninger, som det henvises til!

De virkelige flyktningene, seksti år i leire i Jordan Libanon og Syria, har det anstendige mål at de vil tilbake til sitt hjemland, Palestina, som de er fordrevet fra. Denne håndfull ?flyktninger?, derimot, vender ryggen til sitt eget hjemland, for å søke lykken andre steder. Deres mål er hånd i hanske med den okkupasjonsmakt, Israel, som vil ha palestinerne bort fra landet.

Jeg snakket en gang med en palestinsk lede, den gangen sjef for PLOs planleggingskontor i Beirut. Han sa: Uansett hva palestinerne gjør, eller velger ikke å gjøre, så må de forbli i Palestina! De må styrke sine røtter i landet, og ikke vike i dette. Det er den sterkeste konfrontasjonen, i forhold til okkupasjonsmakten Israel!

Så palestinerne som søker ?trygghet?, og et bedre liv ved Jakobskirken? Send dem snarest hjem!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop