Norge

Kjenner du en sayan (flertall sayanim)?

Det kan hende du gjør! Men kanskje uten å vite det. En sayan – hebraisk for frivillig eller hjelper – er en jødisk person som bor utenfor Israel, men som gir frivillig hjelp til Israel eller til israelske etterretning (Mossad) uten at andre vet om det.


Vedkommende utnytter sin nasjonale tilhørighet i landet der han eller hun bor. Personen kan ha en respektert stilling, og eventuelt spille en betydningsfull rolle – på mange varierte områder. Og tale Israels sak – direkte eller kanskje helst indirekte, der han eller hun ikke gjør klart, hva som er ens egentlige intensjoner.

Derfor kjenner du ikke personen. Men vit at personen finnes! Vi er også blitt rådet til å være oppmerksom på dem fra våre jødiske venner. Sayanim prøver å vinne innpass også i jødiske, antisionistiske grupper (som i Neturei Karta), har de sagt. Og bedt oss være oppmerksom på dem også i solidaritetsarbeidet.

At de finnes i avisene, er klart. Og i andre medier. De kan ha innflytelse andre steder, på sosiale medier og ved sine egne stillinger. De har som mål å tjene Israels sak. Og arbeide mot dem som oppfattes å være kritisk til den israelske staten. Litt våkenhet kan trengs.

(Kilder: Wikipedia m.m.)

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop