Solidaritet

Tale for Jerusalem

Til alle som ønsker fred; en rettferdig fred! ? i Jerusalem, og resten av Palestina! Nå fylles Jerusalem ? Al Quds, den hellige byen, av stadig flere israelske soldater! Og la oss med én gang si, at de har ikke noe der å gjøre!


Jerusalem; Al Quds, er blitt okkupert ? og det gjelder for hele byen, både den vestlige og den østlige delen ? av Staten Israel! Dette i følge FN og internasjonal rett!

Jerusalem er ? mot all rett ? blitt innlemmet i den israelske staten! Alle ? også norske myndigheter ? må protestere mot dette! De gjør det bare, må vi si, altfor sjelden!

Takk til alle som nå protesterer mot at Israel tar skritt for ytterligere kontroll over byens hellige steder! Israel ? det sionistiske Israel ? legger hånd på kristne hellige steder! Nå gjelder det muslimske steder. Al Aqsa-moskéen ? den tredje helligste i Islam ? er truet av israelske aktivister! De vil ha myndighet over Al Aqsa ? plassen; Haram al-Sharif, som fortsatt administreres av muslimer.

Ekstremister
Men gjelder det ikke bare «ekstremister», sier noen! Hvem i Israel, av sionistiske jøder, er ikke ekstremister? De har tatt over palestinernes land ? og mener det er riktig! De har fordrevet hundretusener av palestinere ? og mener det er riktig. De har etablert en egen stat ? Israel- som utelukker like rettigheter for palestinerne. ? Og mener det er riktig! Hva annet kan vi kalle dem enn ekstremister?

Deres statsminister for noen år siden, Ariel Sharon, entret Al Aqsa-plassen, også kalt Tempelplassen, og sa: «Jeg besøker Jerusalem» – som han kalte Israels «evig hovedstad», og la til; Jerusalem «- med Tempelplassen som sentrum for all evighet». Slik vil Israel ta kontroll over Tempelplassen ? Al Aqsa-plassen! ? helligdom for alle muslimer, – og det til «all evighet»

Fred
Er dette skritt for fred? Står disse israelske jøder ? sionistiske i sin tenkning ? for en vei som kan peke mot fred? Nå provoserer de alle palestinere, de provoserer alle muslimer ? og provoserer kristne også! ? med disrespekt for Jerusalem som hellig by! Jerusalem ? hellig sted for muslimer, kristne og jøder!

Takk til dem som protesterer. Og takk også til anti-sionistiske jøder! For de protesterer også mot Israels okkupasjon av Jerusalem ? av hele Jerusalem, både den vestlige og den østlige delen!

De er palestinernes venner, disse anti-sionistiske jøder! Som står mot den israelske staten! En stat som egentlig er – uten legitimitet.

La de fordrevne flyktningene få komme hjem! Skap likhet og rettferd i Palestina/Israel, for alle folk som bor der! Med respekter de hellige steder ? som stadig trues av Israel!

Stå sammen med palestinerne, som nå protesterer – mot de israelske soldatene, som fyller Jerusalems gater! Og som truer hellige steder ? også Al Aqsa-plassen! I det okkupert Palestina. Palestina – okkupert av Israel!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop