Artikler

Palestina: Kristne må skjerpe seg!

Anstendig front for Palestina: Trond Ali Linstad med antisionistisk erkebiskop, imam og rabbiner.

Av Trond Ali Linstad

Jeg viser til debatten om sionisme som sionisme. Det er på tide at dette blir lagt på bordet: Sionisme som er det ideologiske grunnlaget for staten Israel, er rasistisk! Israel er en rasistisk stat.  Den ideologi som ligger bak – og forklarer – når israelske sionister reiser bosettinger på okkupert mark, fordriver befolkningen (palestinerne) som bor der og innlemmer områder i den israelske (jødiske) staten, er rasistisk. Det er en apartheid-ideologi der to befolkningsgupper (palestinere og jøder) skal leve adskilt med diskriminerende lover slått fast i Israels lovverk.

Israel og sionisme
Er ikke det sant? Dette er den grunnleggende diskusjonen. Og prinsipper og referanser for det er slått fast i allmenne, allmennmenneskelige og internasjonale sammenhenger, uttrykt blant annet i menneskerettighetene. Flere internasjonale konferanser har slått fast at sionisme er en form for rasisme og rasediskriminering. FN har vedtatt at Israels okkupasjon av palestinske områder, Israels bosettinger og innlemmelse av palestinske områder i den israelske staten er illegitimt og ulovlig. Israel bryr seg ikke om det. De har en annen referanse enn menneskerettighetene; de baserer seg på sionisme som betyr at de som jøder har “rett” til å ta seg til rette som de ønsker. De gjør som de vil – og gjerne med henvisning til Det gamle testamentet; Tora – i “sitt” land. Om det så betyr undertrykking og fordriving av andre.

De kristne og referanser
Hvor står mange kristne? Er deres referanse menneskerettigheter og internasjonale overenskomster og regler? Allmenn anstendighet, så å si? Nei, mang kristne har ikke denne referanse – men sin egen, eller den de israelske sionistene har: Landet tilhører “egentlig” jødene, som må organisere sin stat som de ønsker, med primære rettigheter for jøder og diskriminering av palestinere. Det følger av den kristen-jødiske troen. Det er referansen.

Sionister og sionistiske kristne hindrer løsning
Da stiller disse kristne seg utenfor diskusjonen. Menneskerettigheter og allmenn anstendighet kunne vært grunnlag for en diskusjon, men disse kristne har ikke dette som referanse når det gjelder Israel og palestinerne, de har sin egen referanse.

Den deles ikke av andre enn sionister og disse sionistiske kristne. Det er ikke et allment grunnlag for diskusjon. Vi ender opp med å snakke forbi hverandre. 

Konflikten fortsetter, det er ikke et felles grunnlag – allmenn anstendighet – for å finne løsning. Sionister og sionistiske kristne er ansvarlig for det.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop