Palestina

Palestinske selvmordsbombere

Så har det skjedd igjen: Selmordsbomber mot israelske mål. En ung palestinske mann, utkledd som israelsk soldat, blander seg med virkelige soldater. Det skjer på en bussholdeplass, ved en av Israels største militære baser. Omgitt av israelske soldater utløser mannen en bombe, som sprenger både ham selv og soldatene.

Bomben rammer, kan hende, også sivile.

Israel på sin side, fyrer raketter mot palestinske bolighus. De tror palestinske motstandsfolk skal være der. Kvinner og barn blir såret og drept.

Spørsmål: Hva kan kalles terrorisme? Hva er ikke-terror?

Den sterkeste har definisjonsmakten. Det er Israel, og USA, som formulerer hva som er "terror". Norsk presse og norske politikere følger gjerne etter. Skjønt noen kan reise spørsmål, og være åpne for å tenke selv.

Vi fant en artikkel i bladet Ny Tid (nr. 14, 2003) om dette.

Selvmordsbomber kan være legalt, lyder en overskrift. Og en annen: Selvmordsbombere er ikke alltid terrorister.

Hvis gutta på skauen brukte selvmordsbomber mot tyske okkupasjonsstyrker under krigen, ville ikke folk ha kalt dette for terrorisme. Nordmenn hadde en legal rett til å forsvare landet sitt.

Det sier Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Knut Storberget. Han og kollega Inga Marte Thorkildsen (SV) er enige: Å bruke selvmordsaksjonister mot militære for å forsvare landet sitt, kan ikke betegnes som terrorisme.

Så vet vi det: Eventuelle norsk selvmordsaksjoner, liksom palestinske selvmordsaksjoner, mot militære mål for å forsvare landet sitt, er ikke terrorisme!

Da støtter vi palestinerne i det!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop