Artikler

Jerusalems status

«Jerusalems status er i kjernen av den israelsk-palestinske konflikten.» Det skriver VG på lederplass, påskeaften 4. april. Og siterer Salmenes bok: «Be om fred for Jerusalem.»


Det hjelper lite, vil noen si, å be om fred; når urett hersker i byen! For Jerusalem er okkupert! Og det gjelde for hele byen ? både den vestlige og den østlige delen. Israel har okkupert Jerusalem; ja, mer enn det! Israel har innlemmet byen i den israelske staten.

Og hva er Jerusalems «status»; i følge internasjonal rett? For vi bør vel kunne holde oss til den? FN har slått fast Jerusalems «status»; at Jerusalem skal være internasjonal by; underlagt det internasjonale samfunn! Det er FNs definisjon, av hva som er Jerusalems «status», slik det gjentas i en rekke resolusjoner! Henspeilet på Israel har FN flere ganger understreket det «utillatelige» ved å «erverve landområder ved militær erobring». Det er Israels okkupasjon av Jerusalem det gjelder!

VG omtaler Jerusalems «status»; det er bra! Men vi bør kjenne ti hva den status er. Så vet vi også hva vi kan be om. Rettferd for Jerusalem!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop