Artikler

Hvordan løse Israel/Palestina-konflikten?

Hva er beste vei for fred i Israel/Palestina? Da siterer vi Gilad Atzmon, en tidligere elitesoldat i Israels hær og nå «hebraisktalende palestiner», som han kaller seg, etter å ha vendt Israel ryggen. Han skriver i sin bok, The Wandering Who?:


«Tenk deg en israelsk statsminister våkne en solfylt morgen med et uvanlig ønske om å skape virkelig fred. I denne tidlige morgenstund blir han eller hun grepet av visdom. Han eller hun innser at Israel i virkeligheten er Palestina – det har bredt seg ut over historisk Palestina på bekostning av det palestinske folket, dets livsgrunnlag og historie. Han eller hun erkjenner at palestinerne er landets innfødte befolkning, og at de raketter som de fra tid til annen skyter, ikke er annet enn kjærlighetsbrev til deres stjålne landsbyer, fruktlunder, vingårder og marker. Vår tenkte statsminister innser at den såkalte israelsk-palestinske konflikt kan bli løst på 25 minutter straks de to folk bestemmer seg for å leve sammen.

Etter denne israelske selverkjennelse blir det innkalt til pressekonferanse samme dag klokka 14.00. Innfanget av sann rettsindighet erklærer statsministeren for verden og hans/hennes folk: «Israel innser den spesielle situasjon og sitt ansvar for verdensfreden. Israel oppfordrer det palestinske folket til å vende tilbake til sine hjem. Den jødiske staten skal bli en stat for dens innbyggere, der alle folk skal ha fulle og like rettigheter.» Døren vil være åpnet for fred.

Gilad Atzmon kommer til Oslo for å delta på et åpent møte med foredrag og konsert i Litteraturhuset 14. april 2015.

Arrangør: Venner av Jerusalem/Al Quds.

Velkommen!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop